Det här behöver du:
400 gram lövbiff/innanlår eller ryggbiff
1 stor gul lök
1 klyfta vitlök
olivolja eller smör&rapsolja att steka i
Wokgrönsaker, exempelvis:
strimlad vitkål, bambuskott och paprika
eller minimajs, vattenkastanjer och sugarsnap peas/gröna bönor i bitar
eller en påse wokgrönsaker

Sås:
1 1/2 dl tomatjuice eller passerade tomater
1 tsk farinsocker eller rårörsocker
1/2 dl kinesisk soja
1 msk tigersås (chilivinägersås från USA)
1 dl vatten
1/4 köttbuljongtärning
Tillbehör:
Ris eller nudlar
Gör så här:
Skär upp grönsakerna. Hacka eller skiva löken. Strimla köttet.
Bryn grönsakerna och löken i omgångar, i het panna. Lägg över i gryta vartefter.
Bryn köttet, salta & peppra. Lägg tillbaka grönsakerna. Pressa vitlöken över.
Slå i ingredienserna till såsen. Låt grytan koka upp. Smaka av.
Servera med nudlar eller ris.
Använder man 2 tsk olja till stekningen ger en portion tillsammans med 1 1/2 dl kokt ris 330 kcl och 5 gram fett.
Källa: Recept ur Bertil Jonssons Kokbok för män.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar