söndag 21 mars 2010

Grillad wokad tigerkyckling

En sen kväll kom svärynglet och jag hem och var vrålhungriga. Mat nu, typ. Inget färdigt att värma upp. Ingen av oss var sugen på fiskpinnar och pulvermos. En djupdykning i frysen gav grunden till den här improviserade måltiden.

Det här behövs:
En klick smör
En gul lök hackades grovt
En burk minimajs skars i bitar
En påse färdiggrillad innerfilé av kyckling, barbeque-kryddad
En pod grönsaksbuljong
En skvätt kyckling fond
Vatten
En eller två matskedar sweet chilisås
En eller två teskedar tigersås
En matsked tomatpuré
En tesked honung
En påse wokgrönsaker, vietnamesisk blandning

Basmatiris

Gör så här:
Först på med vattnet till riset. Sen fräste jag löken tills den blev genomskinlig, lade ner majsen och kycklingen. På med smaksättning och så vatten så kycklingen blev täckt till hälften. Detta fick nu sjuda tills kycklingen tinat. I med wokgrönsakerna, blanda och låt koka upp. Servera med basmatiris.

Middag på en kvart. Gott.

Källa: Eget

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar