måndag 12 april 2010

Risonipanna med korv

Ännu ett recept improviserat av vad köket kunde bjuda på som gav mat inom en halvtimme.

Det här behövs:
1 gul lök
smör eller olivolja att steka i
4-6 korvar: salsiccia, kolbacz, merguez eller vad du gillar
ca 400 g risoni (risformad pasta)
7 dl vatten
1 pod kött- eller grönsaksbuljong alt fond
ca 70 g crema/puré av soltorkade tomater (1/2 burk Zeta)
(eller hackade soltorkade tomater)
fryst basilika eller annan ört som passar den korv du valt
ev salt & peppar

Gör så här:
Hacka löken, fräs i smör & olja. Skär korven i skivor, fräs den också.

Lägg lök och korv i en gryta, slå på risoni och vatten, buljong, tomatcrema och örter.

Låt nu vattnet koka upp och ta tid för risonin. Fyll på vatten & buljong/fond när det behövs.

Smaka av, behövs mer kryddor?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar