måndag 12 april 2010

Tonfisksås med curry

I alla hem finns såna dagar när man kommer hem trött efter jobbet och inser att det är tomt i kylen. Ingen korvbit, ingen skinka, äggen är slut och över kanten på grönsakslådan hänger en före detta sallad. Det är såna dagar man behöver ett sånt här recept.

Det här behövs:
2 gula lökar
2 burkar tonfisk i vatten
1 stor burk champinjoner
smör & rapsolja eller smör att steka i
ca 1 tsk curry
ca 2 msk vetemjöl eller idealmjöl
1 msk tomatpuré
salt & peppar?
ca 4 dl vatten

Tillbehör:
pasta

Gör så här:
Sätt på en panna saltat vatten till pastan
Häll av vattnet från svampen, krama ur, skär ev i mindre bitar
Hacka löken grovt
Öppna tonfiskburkarna

Stek svampen, ta upp och lägg i skål så länge
Dags att lägga i pastan?
Stek löken tills den får lite färg, häll på curryn och stek lite till

Rör ner mjölet i löken, rör i vattnet och låt puttra
Krydda med tomatpurén, häll i vattnet från tonfisken
Låt puttra någon minut, rör sedan i tonfisken
Smaka av, behövs salt eller peppar? Mer curry?
Rör ner svampen i tonfisksåsen

Klart

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar